M/v Nestori

Tervetuloa perinteisen moottoriveneen kyytiin. M/v Nestori on vuonna 1986 Summassa Seppo Suurnäkin veistämä vene. Itäisellä Suomenlahdella harrastettiin 70- ja 80-luvuilla lohisiimakalastusta ulkomerellä aivan valtakunnan rajan tuntumassa. M/v Nestorin runkomalli on yksi niistä monista puurakenteisista runkomalleista, joilla kalastettiin hyvinkin vaativissa olosuhteissa ulkomerellä aina jäiden tuloon saakka.

M/v Nestori on ollut Saimaalla aina vuoteen 2008, jolloin uudeksi Kotipaikaksi tuli Kotka ja nimeksi Nestori. (Nimi juontaa Junnu Vainion laulusta Nestori Miikkulainen). M/v Nestorilla ei siis ole kalastettu vaan sen kansirakenteet ovat alkuperäiset huvivenekäyttöön rakennetut.


Vaadittavan turvallisuuskaluston lisäksi veneessä on automaattinen pelastuslautta. M/v Nestorilla kuljetetaan vieraita vuokravene statuksella ja aina omalla kipparilla, jolla on tarvittavat pätevyydet ja käytännön taidot veneen käsittelyyn.
M/v Nestorille on tehty vuosittain huomattavia kunnostus ja parannustöitä. Veneessä on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä sekä tarvittaessa lämmin ilmapuhallus. Tämä mahdollistaa saarimatkat myös aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä aina jäiden tuloon saakka. Navigointilaitteet on uusittu keväällä 2021. Vene on varustettu isolla septitankilla, joten veneen WC:n käyttö on luontoystävällistä.

Nestorin sisätilat

Keulahytti, josta löytyy vuoteet kahdelle tai istumapaikat 6-8 hlö

Kuva salongista keulaan päin, josta kulku keulahyttiin.

Keulahytissa sijaitseva septitankilla varustettu vesi-WC

Ruorihytti/salonki/pentteri (perään päin). Salongin pöydän ympärille mahtuu 9 hlöä tiiviisti istumaan ja lisäksi 2-3 hlöä seisomaan. Keulahytissä on lisää tilaa, mutta sieltä maisemien katselu on hankalaa.

Salongin ympäri on suuret ikkunat. Esimerkiksi viileällä säällä maisemien katselu onnistuu hyvin, lämmitetystä sisätilasta. Pentteri on varustettu jääkaapilla, hellalla ja uunilla. 

Tekniset tiedot:

M/v (moottorivene) Nestori

Rakennusvuosi 1986

Rakentaja Seppo Suurnäkki, Summa

Pituus 12,5 m

Leveys 3,9 m

Syväys 1,2 m

Kone Volvo-Penta TAMD 40, 165 HV

Matkanopeus 8 solmua (Tender veneellä 7,5 kn)

Matkustajia max 12 hlö

M/v Nestorin varustukseen kuuluu myös "tender" vene. Tämä voidaan ottaa ennakkoon sovitusti hinaukseen vaikeita rantautumisia varten.

SILACRAFT/SILA 465 + 20hv Yamaha perämoottori